1 Şubat 2011 Salı

Bir Demet Tebessüm

Evet filmi özetliyorum, başlattığı iç isyanı bastıran ve karısını elinden alan Kara Fuat'ın peşine düşen Dracoola yüzyıllar boyu Kara Fuat'ın bütün soyunun peşine düşerek öldürmek ister. Kara Fuat'ın en son kanı da günümüz istanbul'unda bir kapıcıdır, falan filan.
Dracoola konusu ilginç geliyorsa size konu ilginizi çekebilir ama konuyu işleme biçimi gerçekten çok zayıf. Filmde öyle yerler var ki "Bu ne alaka" diyorsunuz?. Oyunculuklar vasat ve filmi gerçekten uzun uzun tebessümlerle izliyorsunuz. Kahkahalarla gülebileceğiniz yer yalnızca Dracoola'nın apaçilerle karşılaşması olabilir. Hele filmin sonunu gördüğünüzde yüzünüzdeki tebessüm acı bir tebessüme dönüşebilir, bilete ödediğiniz parayla alakalı olarak.
Kutsal damacana ile hiçbir alakası yok, sadece adını kullanmış dikkat çeksin diye. Afişinde Ersin Korkut'un oynadığı tüm karakterlerin görünüyor olması itici görünüyor.
Ha bir de filmin yayınlama zamanı. Giresunda izlediğim filmi kız arkadaşım ve ben başbaşa izledik. Neden? Çünkü sinema severler sinemaya gittiklerinde 'Kurtlar Vadisi: Filistin', 'Av Mevsimi', 'Eyvah Eyvah 2' gibi filmlerin yanında bu filmin adını görüyorlar. Tabi karar vermek zor ama Kutsal Damacana gerçekten zayıf bir şeçenek olarak duruyor.
E peki o kadar filmin arasından biz neden bu film'e gittik? Kurtlar Vadisi ile aramız yok, Eyvah Eyvah ile de kız arkadaşımın arası yok. Av Mevsimi ise o an hiç dikkatimizi çekmedi. Ayrıca Draculia konusu da ilgimizi çekti az biraz. Filme gitmek istediğimi söylediğimde bilet satış görevlisi anlam veremedi. "Neden?" diyordu aklınca "Acaba sırf yalnız kalmak için mi giriyorlar?". Zaten bileti en arkadan mı vereyim demesinden belliydi. En ortasından ver dedik. Yani bu iş için de gayet uygundur bu film haberiniz olsun, çünkü pek geleni gideni yok.
Oyucular için de bir lafım var, yahu siz yeni oyuncularsınız, bırakın böyle saçma sapan filmlerde kaşarlaşmış ouncular oynasınlar, Mehmet Ali Erbil oynasın mesela. Yani böyle filmlerde oyunculuğum keşfedilir falan diyorsanız bence çok zor çünkü izleyen yok. Yani sadece böyle düşünerek böyle bir projeye dahil olunabilir, öbür türlü "yahu seneryoyu okudum çok hoşuma gitti" falan olamaz herhalde çünkü seneryo falan da yok film de arkadaş. Neyse öyle işte, yine de verdiğimiz para helal olsun, daha kötülerini de gördük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder