4 Ocak 2013 Cuma

İTÜ Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Lisans Kaynakları

 Bitirmiş olduğum bölümüm hakkında yazılması, anlatılması gereken çok şey var. Belki daha sonra anlatma fırsatı bulabilirim.

 Uzun süredir aklımda olan bir şey ve ancak fırsat bulabiliyorum. Lisans hayatım boyunca kullandığım tüm kaynaklar, yapılmış ödevler, sınavlarda çıkmış sorular vs. bir çok dökümanı paylaşıyorum.

 Aslında teknik forumda paylaşacaktım ama oradaki son yazılanları görünce vazgeçtim. İnsanlar ödevleri hazır almanın ne kadar etik olduğundan falan bahsediyorlardı henüz. Ben de bu erdemli ortamda, böyle bir terbiyesizliği yapamadım. Orada çıkacak tantanayı hayal bile edebiliyorum.

 Bu kaynakları kendinize örnek olarak mı kullanacaksınız? Yoksa kopyala-yapıştır yaparak (çoğunlukla işe yarar) derslerinizi geçmeye mi çalışacaksınız? Bu tamamen size kalmış. Ben sadece bu kaynaklara ulaşmanızı sağladım hepsi bu.

 Ödevlerini başkalarından hazır bularak teslim eden arkadaşlarım içerisinde şu anda gayet iyi mevkilerde çalışan arkadaşlarım olduğu gibi, ödevlerini tamamen kendi hazırlayan (Excel tablolar dahil) arkadaşlarım içerisinde hala sürünenler de buluyor. Yani bununla bağdaştırmak pek de mantıklı değil gibi.

 Her neyse umarım herkes benim kullandığım gibi kullanır. Buyurunuz.