10 Eylül 2015 Perşembe

Sizi ekleyen sahte mi?



Facebookta veya diğer sosyal medya hesaplarınızda güzel bir kız veya yakışıklı bir erkek sizi ekledi. Profil fotoğrafı çok hoş ve diğer fotoğrafları ile içinizi ısıtıyor.


Hatta size mesaj atıyor. Sizi tanıdığından ya da sizinle tanışmak istediğinden bahsediyor.


Siz de merak ediyorsunuz. Acaba bu profilin sahibi gerçek mi yoksa fake mi. Bu arkadaş söylediği gibi gerçekten sizi beğeniyor mu yoksa sevgilinizin bir yoklaması mı? Bir arkadaşınızın sulu bir şakası da olabilir.


Bunu öğrenmek için fotoğrafların aynı kişiye ait olup olmadığına bakın. Ya da hepsi birbirlerine yakın zamanlarda yüklenmişse profilin sahte yani fake hesap olması muhtemel.


Paylaşımlarına bakın. Pek paylaşım yapmadığını göreceksiniz.


Veya facebook’a ne zaman katıldığına bakın. Bu tarih yakınlarda olması sahte hesap ihtimalini güçlendiriyor.


Çok arkadaşı var mı? Sahte hesapların çok arkadaşı olmaz. Varsa bile son bir kaç günde artmış olmalı.


Ya da ortak arkadaşınız var mı?


Bu yöntemlerin hiçbiri sizi ikna etmediyse sıradaki yöntem kesin çözüm.


Sizi ekleyen kişinin fotoğraflarından birini tıklayarak tutun ve image.google.com yani google’nin fotoğraf arama servisine sürükleyip bırakın. Bu servis internette bulunan benzer fotoğrafları size listelecektir. Yapamadıysanız fotoğrafı bilgisayarınıza indirin ve tekrar  sürüklemeyi deneyin veya arama motoruna upload etmeyi deneyin.


Bu şekilde fotoğrafın aslında ünlü birine ait olduğunu ya da internette dolaşan fotoğraflardan biri olduğunu keşfedebilirsiniz.


Bu durumda  sizi ekleyen kişi sizi etkilemek için internetten bulduğu fotoğrafları profiline yüklemiş olduğu ortaya çıkıyor.


İşte buldunuz! Sizi ekleyen kişi gerçek değil.

Ya da bunlarla hiç uğraşmak istemiyorsunuz. Sizi ekleyen kızın gerçek olduğunu düşünmek hoşunuza gidiyor, fotoğrafları içinizi ısıtıyor. Onun gerçek olmadığını bilmek istemeyebilirsiniz. Tercih sizin!