9 Ocak 2011 Pazar


25 Aralık 2010, Giresun sahilinde, kelimenin tam anlamıyla 'yazdan kalma bir gün'de, '' hmm ne çeksem acaba?'' diye düşünürken beni mevsimin kış olduğuna inandıracak bir kare yakaladım.

Ukulele :)

Adı birazcık komik geldi bana ama sesi çok güzelmiş. Sanırım sadece çekik gözlülerin çalabildiği birşey :) Ekşi Sözlük;
  1. anavatanı hawaii olan, dört telli bir saz. minik bir gitara benzer. sesi da adı kadar eğlencelidir.
    (zazie, 30.10.2001 16:44)
  2. minik bir gitara benzer. marilyn monroe'nun some like it hot'ta caldigi enstrümandir ayrica. adinin nereden geldigiyle ilgili cesitli rivayetler mevcut olmakla birlikte, en cok kabul goreni, hediye anlaminda "uku" ile gelmek anlamında "lele"nin, "gelen hediye" anlamini vermek uzere biraraya getirilmis oldugu imis.
    (grizabella, 04.04.2002 14:49 ~ 29.06.2004 10:16)

Ukulele üstadı Jake Shimabukuro'dan "While My Guitar Gently Weeps".


Benzer şarkı küçük çekik gözlü arkadaşımız tarafından çılgınlarca çalınıyor.


Bunu da hepimiz biliyoruzdur herhalde :)

A perfect duet with lyrics.


Alabama Arkansas I do Love my Ma and Pa
But the way I do Love you
Holy Moly Me oh My your the apple of my eye
Girl aint never loved one like you
Man o Man your my best friend I scream it to the nothingness
that we got everything we need
Hot and Heavy pumpkin pie
Chocolate candy Jesus Christ
Aint nothin please me more than you

Home, Let me come Home
Home is Whenever Im with you
Home, yes I am Home
Home is wherever Im with you

Lalalala Take me Home
Mama Im Coming Home

I follow you into the park, thru the jungle thru the dark
Girl aint never loved one like you
Moats and boats and Waterfalls, Alleyways and payphone calls
I been everywhere with you
Laugh until we think we'll die, barefoot on a summer night
never could be sweeter than with you

Home, Let me come Home
Home is Whenever Im with you
Home, yes I am Home
Home is wherever Im with you

Ikea... Ahh ikea...



Benim gibi öğrenci olan veya maddi durumu cok iyi olmayan (evet çoğu zaman ikisi de aynı anlama geliyor) kimseler gezmeye falan gider. Yani enderdir "ya bi koltuk lazım, gidip ikeadan mı baksak" diye gidilmesi. Ha bir de şu olabilir; "ya hani geçen hafta ikeada bi masa görmüştük ya indirimdeydi hani? onu gidip alsak ya" diye gidilebilir fakat indirim muhtemelen bitmiştir.
Otobüsten iniyorum ve ikeaya doğru gidiyorum, karnım aç, biraz gezmek ışıklı mekan görmek de istiyorum. Girmeden önce alışverişlerini bitirmiş, yüzlerinde, ellerindeki renksiz kutuları bedava almışçasına bir gülümseme olan insanları görüp alay ediyorum; "Yine alış-veriş çılgınlığına kapılmış insanlar...". Hatta yanımdaki arkadaşıma " bak, bak! Şurdaki adam aldığı masayı seviyo. hmm... güzel masam beniiim, şimdi eve gidip guracam seni. ha ha ha" falan diyerek dalga geçiyorum kendimce.
İçeri giriyorum. Başlarda tecrübesiz olduğumdan showroom bölümünü gezerdim önce. Gezerdim diyorum yanlış olmasın., yarısında sıkılıyorsunuz fakat geri dönüş yok (kalabalıktan) veya kısa yoldan ev aksesuarları bölümüne giriş de yok. Yani mağaza öyle tasarlanmış. Bir girdin mi sonuna kadar gezeceksin kardeşim. Üstelik bunu farkettiğinde büyük bir tuzağa düştüğünü farketmişçesine yüzündeki hollywood bakışları da cabası "Aman tanrım...!".
Neyseki sonradan mağazanın girişinden direkt olarak ev aksesuarları bölümüne giriş olduğunu farkettim. Meğer ikea, herşeyi düşündüğü gibi, sadece gezmeye gelmiş, belki ufak tefek bireyler alacak, belki de bir çay kahve içecek insanları da düşünmüş.
Ev aksesuarları bölümünde gezerken akea reklamı geliyor aklıma. Hani var ya, insanlar mağaza içinde gezerken "hah" diyerekten tam aradıkları ürünü bulduklarını bize anlatmaya çalışıyolar. Bizde bu durum daha çok şöyle oluyor;

b- Şunu alim mi lan?
a- Alma ya, para verme boşuna.
b- Doğru diyosun. Ya ama çok tatlı dur
muyo mu? Hem indirime de girmiş? Alim ben bunu.
a- Aldın hadi napıcan?
b- Üzerine kitaplarımı koyarım?
a- En son ne zaman okudun?
b- Yatağın yanına koyarım, üzerine cep te
lefonumu falan koyarım yatarken?
a- Başka?
b- Üzerinde dansöz oynatırım ya sanane be alıcam ben bunu!
Almasam mı?
Yok ya alim.
Almıyorum.
Ya kaç kere gelicez dünyaya?
...

Bu bölümde gezerken bunun gibi yüzlerce gereksiz ürün üzerinde yüzlerce gereksiz tereddüt yaşarak dolaşıp duruyorum. Bitkilerin olduğu kısmı da bitirdikten sonra showroom kısmında beğendikleri büyük ürünleri depo kısmında teslim alan zengin insanlar dikkatimi çekiyor. "Bir gün benim de kendi evim olunca ben de bütün eşyalarımı ikea'dan alacağım" yazılı baloncukları görür gibiyim insanların kafasında.
Sonra fırsat reyonu gözüme çarpıyor. Ve evet belki orda işime hiç yaramayacak bir başka ürünü kırık-çıkık diye en fazla yüzde elli indirimle alabilirim diye dalıveriyorum ve ordan da hayal kırıklığı ile ayrılıyorum. Çünkü mesela bir dolap var normalde fiyatı 500 TL. Kapağı kırık veya yok, sol taraftan darbe yemiş falan yani hiçbir işe yaramaz durumda. Peki fiyatı? 350 TL! Koş koş fırsat reyonuna!
Kasaları geçerken elimdeki iki tane mum, iki tane çerçeve için 10 dakika sıra bekliyorum. Çıkarken acıktığımı biraz daha hissediyorum ve gözüme hotdog lar çarpıyor. 2 hotdog + sınırsız soğuk içecek 2 TL! İşte bu tam bize göre sanki, "saldırıııııııın!!!!"
İşte böyle bir sevip, bir nefret edip ve bir yandan da almak istediğiniz ürüne "işte şu işime yarar bu işime yarar" diye kapak ararken... Ikea... ahh ikea... hiçbir zaman eli boş çıkamıyorum;


Hımm... Güzel sehpam benim... Eve gidip guracam seni...


8 Ocak 2011 Cumartesi

Usb bellek ile Windows 7 kurmak




Usb bellekten windows 7 kurulmu, usb bellekten nasıl windows kurulumu,windows 7'yi usb'den kurun






Kizkardesime yeni bir netbook aldik. Uzerinde isletim sistemi olarak windows 7 starter vardi. W7 starter hakkinda cok fazla bilgim yok ama en azindan masaustu arka planinin degistiremedigimizi biliyorum. Bu bile kurulu isletim sistemini degistirmeme yeter aslinda ama bir de hard disk bolumlerinin saçma sapan bölündüğünü görünce sistemi yeniden yapilandirmak sart oldu. Neyse aldim elime bir W7 ultimate dvd si tam takacaktim ki, o da ne? Yok artik! E bu bilgisayarin optik okuyucusu yok? Biraz arastirip, biraz da arkadaslardan yardim aldiktan sonra nasil yapacagimi ogrendim. Internette basit ve anlaşılır sunumlar goremedim konu ile ilgili o yuzden anlatayim dedim.


Yapacagimiz iş önyüklenebilir (bootable) bir usb bellek olusturup (optik surucusu olan baska bir bilgisayarda), windowsu kuracagimiz bilgisayari o usb bellekten baslatarak kurulumu gerceklestirmek olacak.
İhtiyaclarimiz:


- 4 gb veya uzerinde bir kapasiteye sahip usb bellek. (içindekilerin hepsi silincektir)
- W7 kurulum dvd'si.(başka Windows kurulumlarında da işe yarıyor)
- Optik okuyucuya sahip baska bir bilgisayar.


- Önyüklenebilir usb bellek'i oluşturabilmek için WinToFlash programı. İlgili programı buradan indirebilirsiniz. Link çalışmıyorsa google'ye arama yaparak programa ulaşabilirsiniz sanıyorum, zaten bedava programdır.

Şimdi bu işlemleri dvd sürücüsü olan başka bir bilgisayarda yapıyoruz.



  • Programın rar paketi, verdiğim linkten direkt olarak inecektir. Rar paketinin içindeki WinToFlash.exe dosyasını çalıştıralım ve karşımıza çıkan pencereye de "kabul" diyelim.


  • W7 dvdsini optik sürücüye, usb belleği de yuvasına takalım. Sonra programa geri dönüp yanında "Windows Kurulum Sihirbazı Transferi" yazan onay(yeşil) işaretine tıklıyalım.


  • Karşımıza çıkan pencerede "Sonraki" butonuna basalım.


  • Şimdi de karşımızda iki tane beyaz boş kutucuk var üstteki programın W7 dosyalarını alacağı optik sürücü, "seçin" butonuna basarak ona dvd sürücümüzü gösterelim. Alttaki ise dosyaları yazacağı usb bellek, "seçin" butonuna basarak ona da taktığımız usb belleği gösterelim.


  • "Sonraki" butonuna basarak ve çikarsa başka pencereleri de onaylayarak işlemi başlatalım. İşlem usb belleğinizin hızına bağlı olarak hallice uzun sürebilir sabırlı olunuz.


Önyüklenebilir usb belleğimiz hazır, onu W7 kurmak istediğimiz bilgisayara takalım ve bilgisayarımızın bios ayarlarından önyükleme (boot) ayarlarını değiştirerek bilgisayarın usb bellekten başlamasını sağlayalım. Bunun nasıl yapılacağı her bilgisayara göre değişiyor. Bilgisayarı açıldıktan hemen sonra "F12 for bios setup" gibi ibareler çıkacaktır, bu yönergeleri takip ederseniz boot ayarlarını değiştirebilirsiniz. Hatta bazı bilgisayarlarda "F11 for boot setup" gibi kolaylıklar vardır, bios ayarlarına girmeden önyükleme sırasını değiştirebilmek için.


Bilgisayarı önyüklenebilir usb bellekten başlattıktan sonra W7 kurulumu başlayacaktır, kurulum gayet basittir, o sorar siz cevap verirsiniz derken kurulum bitmiştir.


Kolay gelsin ;)




6 Ocak 2011 Perşembe

Hayata bakış açısını değiştirmek isteyenlere.



Bir arkadaşımın aracılığı ile sahibinden.com'da ilginç bir ilana rastladım. Çok güldüm ve düşündüm. Bütün özellikleri müşterisine sunmak isteyen fakat fiyatı da düşük tutmak için hiçbir özelliği doğru dürüst çalışmayan telefonları piyasaya süren telefon üreticilerine saygılarımla. Bütün özellikleri var ama hiçbirini kullanamayacaksam ne işe yarar ki? Karşımızda 3. dünya ülkelerini teknoloji çöplüğüne çeviren üreticilere ve onlardan aşağı kalmayan yerli dağıtıcı-satıcılara isyan niteliğinde bir satılık cep telefonu ilanı.

27-01-2007 Tarihinde alınmış (BAŞARI`dan), bi işe yarar bir telefon ya da PDA olmadığı için hiç kullanılmamış denebilir BENQ P50 telefonumu bütün vereceğim bilgilere rağmen hala alacak birisi varsa satmak istiyorum. Telefonun özellikleri şunlardır :

1-Kendisi bir PDA olup telefon özelliği sonradan monte edilmiş gibi davranan ve sizi arayanların size nadiren ulaşabilecekleri bir telefon hizmeti vermektedir. Telefonunuz açıkken kendi numaranızı ararsanız telefonun çalma ihtimali %25`dir. Bu sebeple Cep telefonlu yaşantıdan bıkan arkadaşlar için tercih sebebi olabilecek bir kalitededir denilebilir.

2-Üzerinde bataryası olmasına rağmen aslında kendisi elektrikle çalışmaktadır. Konuşma halinde şarj süresi 30 dakika stand-by süresi de 12 saat civarındadır. Wireless açıkken şarj süresi 15 dakikadır. Ben şahsen bir mobil telefondan çok ev telefonu ya da bilgisayara bağlı skype telefonu olarak kullanacaklara tavsiye etmekteyim. Evden ev telefonu işten iş telefonu reklamını beğenen arkadaşlara şiddetle tavsiye edebileceğim eşsiz bir telefondur.

3-Tuş kilidi mevcut olmamasına rağmen cebinizdeyken yanlışlıkla kimseyi arama özelliği yoktur. Çünkü bırakın istemeden istesenizde arama özelliği kısıtlı bir telefondur. Cep telefonu faturası yüksek gelen, bir türlü cep telefonu konuşmalarını kısıtlayamıyorum diyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

4-İki Kademeli bir batarya seviyesine sahip olup, birinci kademe kullanım için olup ikinci kademe sabit hafıza bilgileri içindir. Bütün şarjı iki kademeyi de bitirirseniz ya da sim kartınızı değiştirmek için bataryayı çıkarırsanız telefon kendini resetlemekte telefonu tekrar açtığınızda telefon ilk aldığınız hale gelmektedir. Bu cihazda yüklü işletim sistemi olan Microsoft Windows Pocket PC 2003 Phone edition`ın bir özelliğidir. Windows Mobile 5.0 da busorun giderilmiştir. Ama bu telefona Windows Mobile 5.0 yüklenemez. Ne kadar kullansamda telefonum hep yeni aldığım gibi kalsın diyen kullanıcılara şiddetle tavsiye ederim.

5-Yolda yürürken, diğer elinizde bir şey varken acilen birini aramak isterseniz buna müsade etmemektedir. Elindeki işi bitirmeden diğerine başlama prensıbıne sahip kullanıcılara şiddetle tavsiye ederim.

6-Deri kılıfıyla kemerinize taktığınızda belinizde bir 7.65 silah gibi görünecek kadar büyük olup, silah heveslisi kullanıcılara şiddetle tavsiye edilir.

7-Yolda birileri sizi çevirip telefon numaralarını size kaydettiriyorsa ve siz bundan bıktıysanız. Sizin için de biçilmiş kaftandır P50. Çünkü telefona kaydettiğiniz (ki o kadar yetenekli olmak herkesin harcı değildir.) numaralar en geç 2 gün içinde bir şekilde telefonunuzdan silinmektedir.

8-Komşunun şifre koymadığı internetini kullanmak isteyen arkadaşlar için uygun bir cihazdır.

9-Burger King`de hamburgerinizi yerken internete bağlanabilirsiniz. Ama hamburgeriniz bitmeden şarjı biteceği için Buger King`lerde zaman öldürmezseniz.

10-Çocuklarının internet başında çok zaman harcadığını düşünen veliler için mükemmel bir cihazdır. Kimse bu cihazın başında yarım saatten fazla zaman geçiremez. Çünkü ya cihazın şarjı biter ya da sizin tahammülünüz. Bu sebeple iki kademeli koruma sağlayan güvenli bir PC`dir.

11-Bilgisayara yüklenen programların benzerlerinin yaklaşık %60` ı bu cihaza da yüklenebilir.

12-Skype telefonu olarak kullanılabilir.

13-Pek mümkün olmamakla beraber eğer bir yolunu bulup birini arayabilirseniz ya da biri bir şekilde bu telefondan size ulaşabilrse telefonun görüşme kalitesi çızırtılı olup, seni duyamıyorum ne diyosun deyip muhtelif sesler çıkararak görüşmeyi bitirmek için sıkıntı çeken arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir.

14-1.3 megapiksel kamerasıyla çektiğiniz resimlere baktığınızda Yahu burda ben neyi çekmiştim. Bu ne ki diye sorarbilirsiz. Eğer siz de hitabeti seven sözlü konuşmaya görüntüden çok önem verenlerdenseniz bu telefonla çektiğiniz görüntüleri başkalarına gösterirken görüntünün aslında ne çok şeyler içerdiğini uzun uzadıya anlatabilirsiniz. Soyut resimlerden hoşlanan arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir.

15-Bu cihaz hakikaten satılıktır.

16-Benim cihaz hakkında bütün özelliklerini sayıp dökmem birilerine sanki çok iyi bir cihazmış gibi satmamaya çalışmam tamamen üreticisinden daha dürüst olmamla alakalıdır.

17-1GB`lık hafıza kartı da hediyemdir. Teselli hediyesi denebilir.

18-Son olarak eğer böyle bir telefon edinirseniz sadece 1 aylık düzenli kullanım sonucunda en az benim kadar güzel cümleler kurabilir, hayata çok farklı pencerelerden bakmayı öğrenir hatta kullanım süresinin uzaması halinde filozof bile olabilirsiniz.

Bu hayata farklı gözlerle bakabilme becerisi sizin zaten sahip olduğunuz bir çok problemle nasıl yaşayacağınızı da öğretir.

Yani bu telefonu kullanırken mutlu olmasanız bile bu telefon dışında hayatınızın her alanında mutluluğu yakalayabilirsiniz.

Mutluluk da hiç bu fiyata satılmamıştı. :))

(Ayrıca bu telefonu satın almanızı takip eden hafta satışa çıkaracağınız için ilanınız onlarca forumda yayına girecek yüzlerce mesaj alacak, sosyal çevrenizi genişleteceksiniz. Bu yüzden telefonun 300 YTL. olan fiyatını ilanın oluşturduğu benzersiz marka değerini dikkate alarak 3.000 YTL.ye çıkardım. BENQQQQQQ senin bu telefonu ilk piyasa sürdüğün fiyattan fazlasını istiyorum şimdi.:)) )

İlanla ilgilenen arkadaşlar varsa; http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-cep-akilli-telefonlar-benq-siemens-sahibine-fayda-saglamayan-benq-p50-satilik/detay